Sådan er det at…

At bo alene

13217208_10208758468615776_3970076765451878651_o

Det at bo alene, er ikke for alle.

Jeg valgte at flytte alene fordi jeg gerne ville udfordre mig selv. Jeg ville gerne kunne sidde helt alene og uden at føle ensomhed og have nok i mig selv.

Det har taget noget tid og det var svært i starten at komme hjem fra arbejde og mærke stilheden. Men nu er der ikke noget jeg elsker mere, end at bo for mig selv.

Jeg har fundet ud af at jeg virkelig nyder, at det kun er mit rod (og opvask!) jeg møder om morgenen når jeg står op. Jeg kan fuldt ud selv bestemme hvordan der skal indrettes og den eneste larm jeg kan høre er fra mine naboer. Så jeg slipper for at høre på en evt. roomies forkærlighed for Aqua – hvilket er ret fantastisk.

Jeg kan lave lige præcis det jeg vil, fylde så meget jeg vil i køleskabet og invitere mine venner over lige når det passer mig – egotrippin’ I know. Men efter at have boet 5 forskellige steder på 2,5 år er det altså ret fedt at have en helt rolig base.

Jeg vil dog indrømme at jeg til tider savner en at se film med søndag kl 13, når tømmermændene har vundet kampen om sengen og en til at være en del af min hverdag – både på godt og ondt. Desuden savner jeg meget en at lave mad med engang imellem. Det er altså ikke super spændende at lave god mad til sig selv, og derfor består min aftensmad meget ofte af en rugbrødsmad, eller noget andet der er nemt og hurtigt.

At bo sammen med andre

Nanna Vedel-Hertz - boligbloggerJeg har igennem de sidste 10 måneder boet alene, og der er ingen tvivl om, at det har sin charme helt selv at kunne bestemme – ALT.

Alligevel er jeg personligt meget mere til at bo med andre. Jeg holder af at kunne have mit privatliv, og selv bestemme hvor meget jeg roder, men for mig er det mere end nok, at det bare foregår på mit eget værelse.
Jeg elsker, at jeg bare skal gå ud af min dør, og så er der andre mennesker at være sammen med. Se film med. Lave mad med. Jeg holder virkelig af, det der afslappede samvær man får med folk man bor med.

Om et par uger flytter jeg sammen med to skønne venner – Sarah og Emilie – fra mit studie. Der bliver helt sikkert noget tilpasningstid og vi skal helt klart lære hinandens grænser at kende.
Men derudover kommer det også til at byde på en masse kaffe, rødvin, film og lange diskussioner om samfundet.

For mig er det utroligt stimulerende at bo sammen med andre mennesker – Ikke bare pga diskussioner og forskellige livssyn. Men også fordi, de på de dage hvor jeg er mindre klar på hele verden, kan få mig hevet ud af sengen. Og på de dage hvor jeg bare er klar på eventyr, så er der nogen til at udforske verden med mig.

About Dina Jans

Mit navn er Dina, jeg er 22 år gammel og bor i København. Jeg har de sidste 2,5 år boet 5 forskellige steder og bor nu i en lille 1v på Amager. Til dagligt læser sociologi på Lund Universitet i Sverige.

One thought on “Sådan er det at…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *