Vedkommende havde styr på sit game

Godt som Christian Winther Nielsen og hans kæreste blev tilbudt drømmelejligheden, faldt det hele sammen. Han har nemlig været udsat for snyd af en bolighaj af værste skuffe. Vi har snakket med Christian og gennem 4 artikler kan du læse hans historie, og hvordan han tacklede at stå helt alene på boligmarkedet som både boligløs og 17.000kr fattigere.

Hvis du ikke har fået læst første del, kan du finde den her

Det hele virkede rigtigt

Inden vi snakkede betaling osv. tog vi forbi adressen. Vi havde ikke fået at vide, hvilken etage lejligheden lå på, og jeg havde ikke gjort mere ved det. Alt var jo fint. Men da vi ikke kunne se nogen Oliver Madsen på dørklokkerne, skrev vi og spurgte.

Forklaringen var, at lejligheden stod i Olivers kones navn, men at navnet på dørklokken måtte tilhøre en tidligere lejer, hvortil han endda kom med et eksempel. Dette var så ikke på dørklokken, men jeg tænkte, naiv og desperat som jeg var, at der jo sagtens kunne være en anden lejer før eller efter via airbnb, hvis navn var det sidste der var kommet på.

Svært at finde rundt i sandt og falsk

Naturligvis skulle jeg have spurgt kritisk ind til dette. Ligesom jeg ikke mindst skulle have betalt folkeregistret for at høre ejerskab på adressen og sikre den præcise lejlighed. Havde jeg gjort dette, som mamma sagde jeg skulle, var vi ikke endt i en lort-til-halsen-situation. Men jeg forsikrede min mor om, at det altså var helt troværdigt og hvor venlig han var og alle de naturlige forklaringer han havde på det hele.

Desværre for os, havde vi at gøre med en person, der havde styr på sit game ud over det sædvanlige. Vi aftalte at vi den første måned, som test for om vi behandlede stedet ordentligt og for at konen ville føle sig helt tryg, ville leje via airbnb.

Han havde lukket den officielle side, fordi han ikke ville have flere ind den vej. Ok. Så vi fik et link og bookede så 39 dage efter egen beslutning. Det gjorde vi på den officielle airbnb-side (troede jeg), som jeg før har brugt. Der var anmeldelser og det hele. Glimrende. 39 dages leje + 1 måneds depositum. Super. Hvor var vi godt på vej mod endelig at have bolig sammen og undgå fælles hjemløshed og kaos! Vi var så glade.

Held i uheld

Jeg fik en officiel svar-mail fra airbnb. Troede jeg. Med logo og det hele. De skrev at der var sikkerhedspolitik om at udlejer først modtog pengene, når vi havde været i lejligheden i et døgn. Så godt så langt.

Det var dog lidt underligt at der skulle foretages en international bank-overførsel til en ”Claudia Maftei” som der stod i den officielle e-mail fra airbnb. Men mailen var officiel og Oliver kom med en glimrende og trygheds-skabende forklaring på airbnb’s system.

”Skæbnen” ville, at jeg, da jeg skulle til at overføre pengene, var i Tyskland uden Wi-Fi. Tak spids siger jeg nu! Hvilket lykketræf. Jeg måtte vente med at overføre pengene til jeg var tilbage på arbejde i København fredag morgen. Endelig. Vi skulle flytte dagen efter. Hvor kunne vi dog ikke vente et sekund mere! Airbnb-agenterne skulle ringe kl. 14 og så ville vi få nøglerne.

About Dina Jans

Mit navn er Dina, jeg er 22 år gammel og bor i København. Jeg har de sidste 2,5 år boet 5 forskellige steder og bor nu i en lille 1v på Amager. Til dagligt læser sociologi på Lund Universitet i Sverige.

One thought on “Vedkommende havde styr på sit game

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *