Ugens fif: Min mor giver stadig gode råd

ugens fif mor råd

Min mor gav mig ugens fif. Forleden var jeg  i radio24syv  og snakkede om min tid som boligløs studerende. Men det er noget, jeg aldrig har snakket med min mor om. Derfor ringede den gode søn hjem til sin mor. Hun var ikke hjemme. Jeg lage en besked hos min fader, og en times tid senere ringede hun tilbage. Vi snakkede, og til sidst gav hun mig et fantastisk råd, jeg vil tage til mig, og deler her som ugens fif. Her følger et udskrift af den samtale.

[Theis sidder i sin seng. Telefonen, der ligger ved siden af ham, ringer. Theis tager den på andet ring. Theis og Theis’ mor er på ”Moder”- og ”Søn”-kant. Theis’ stemme er noget dyb og Theis’ mor har en behagelig, mor-agtig stemme]

MODER

Hej søn!

THEIS

Hej Moder! Godt du ringer tilbage.

MODER

Din fader sagde, at du havde ringet. Og du ville snakke med mig?

THEIS

Ja, godt at du havde tid. Øh, jo, ser du, jeg var i radio –

MODER

Din far sagde godt, at han hørte dig i radioen, du lød godt sagde han, men det kunne du godt have forberedt os på. Vi vil jo gerne høre dig, når du er i radioen. For resten, så har vi hørt fra din bror, og han siger…

[Her efter følger en længere samtale, hvor min moder fortæller stort og småt, og jeg forsøger at stille mine på forhånd forberedte spørgsmål. Efter et par tilløb bryder Theis igen ind med sine spørgsmål]

THEIS

Godt så. Kan du huske, da jeg viste dig den kælder, hvor jeg overnattede i et par måneder? Hvad var dit indtryk?

MODER

Du fortalte jo grundlæggende meget lidt fra din tid som hjemløs. Jeg kan huske, at jeg så kælderen, og tænkte: ”Hold da op”. Jeg var glad for, at jeg ikke vidste, hvor slemt det havde været. Så havde jeg nok ligget søvnløs om natten. Det var noget mere sølle, end jeg havde forestillet mig. Og så det med, at du havde poser med tøj og skoleting alle mulige steder. Det må have været hårdt ikke at have et sted til sine ting og ikke at have et sted at slappe af.

THEIS

Undskyld for ikke at fortælle så meget om det, det var heller ikke helt nemt. Hvad var din største bekymring i den tid? Hvad frygtede du, der skulle ske med mig?

MODER

Jamen, jeg ved det ikke. Jeg frygtede vel, at du skulle sove på gaden og ikke have rent tøj. Det er vel enhvers mors frygt. At der skal ske dig noget. Men også det, at det ville være for hårdt ikke at have noget sted bo, og du blev nødt til at droppe ud af studiet, og komme hjem til Jylland. Der ryger meget overskud med ikke at have et sted at bo, og al ens tid går vel med at søge bolig, så jeg var lidt bekymret for, at det blev for meget.

THEIS

Men det gik jo alt sammen for mig. Desværre går det ikke sådan for alle andre. Hvis du skulle give et godt råd til andre i samme situation?

MODER

De skal søge bolig i bedre tid. Du var lidt sent ude, tænkte jeg. Du søgte kun et sted at bo i et halvt år, og det er jo ikke så lang tid.

THEIS

Det er jeg meget enig i! Det ville jeg også lave om nu, hvis jeg kunn –

Ugens fif

MODER

Men så skal man, samtidig med at man søger bolig, også lave en liste over steder, man kan bo i måske kun en halv eller hel måned af gangen. Det kunne være familiemedlemmer, venner eller venlige sjæle. Men hvis man kan lave en liste over steder, så kan man planlægge sig ud af boligløshed. Og det ville også give en overskud til at søge en lejlighed eller værelse, eller passe sine studier.

THEIS

Det er faktisk et genialt tip! Hvis man ikke kan finde en bolig, kan man måske finde ti små sofaer, man kunne bo på, og så kunne man kæde dem sammen. Hvis man kan klare et halvt år på den måde, så kan man helt sikkert finde noget. Tak!

[Her efter følger en afsluttende runde af høfligheder og mor-søn-samtale. Theis lover at give rådet videre som ugens fif, røret lægges på. Samtalen varede i lidt over en halv time, og Theis’ øre er som altid efter en længere samtale både varm og rød. Flere gode mor-agtige råd kan læses her]

About Theis Eizo Bedsted

Ens liv bliver defineret af de steder, man bor. Jeg er 24 år gammel og elsker små historier om bolig og livet. Skriv gerne, hvis du har noget på hjerte, eller du har brug for en kop kaffe.

One thought on “Ugens fif: Min mor giver stadig gode råd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *