Pengene var allerede ude af min konto

Godt som Christian Winther Nielsen og hans kæreste blev tilbudt drømmelejligheden, faldt det hele sammen. Han har nemlig været udsat for snyd af en bolighaj af værste skuffe. Vi har snakket med Christian og gennem 4 artikler kan du læse hans historie, og hvordan han tacklede at stå helt alene på boligmarkedet som både boligløs og 17.000kr fattigere.

Har du ikke fået læst Christians historie? Så kan du læse del 1 her

Det strømmede ind med hjælp

Herfra gik processen med at få fat på både min egen bank, nets, politiet og modtagerbanken i gang. At få stoppet overførslen på en lørdag var temmelig meget en umulighed og pengene var allerede ude af min konto.

Jeg gik videre til at råbe om hjælp hos mine venner. Fortalte om situationen: Svindlen, dagens knuste håb og ulykke, pengene og den absolutte overstående hjemløshed – med en bøn om sofaer at sove på, noget midlertidigt eller nogen som kendte nogen. Vi har alle set venner i bolignød på Facebook. Mange gange om året. Men mit råb om hjælp blev hørt. Det strømmede ind med hjælp!

Søndag morgen var jeg, midt i min sorg, også utroligt begejstret og umådeligt taknemmelig, da jeg måtte hive et word-dokument frem for blot at kunne organisere alle de gode hjerters tilbud om sofaer, luftmadrasser, 3-4 ugers muligheder og tre-fire delelejligheder. Heriblandt hos den familie, hvor vi er så super heldige nu midlertidigt at bo og have vores første fælles hjem.

Hvem har ansvaret?

Mandag morgen strøg jeg ind på arbejdet og satte mig som det første til at ringe til egen bank og sætte dem i sving og herefter Skype-ringe til modtagerbanken. Først en forkert i Schweiz, der holdt meget på kundernes diskretion og at jeg skulle kontakte modtageren, indtil jeg for femte gang fik sagt at der var tale om en tyv, jeg altså ikke bare kunne kontakte og at jeg var bedøvende ligeglad med deres privatpolitik. Mine penge skulle bare stoppes, og nu måtte de simpelthen tage deres forventelige ansvar på sig!

Nå, efter at have fået sat en ægte Schweizisk bankdame på plads, fik jeg et nyt nummer til den rigtige afdeling. Efter to pinefulde timer fik jeg endelig et nyt forsøg og igen efter fem forgæves opkald gennem omstilling og en telefonsvarer der automatisk smed mig af, kom jeg endelig igennem til den internationale afdeling i Italien.

Grundet opkald fra min computer var forbindelsen dårlig og bankdamen var hurtigt ved at give helt op på mig, da hun ikke rigtigt kunne høre mig. Men jeg fik nok endnu en gang insisteret på, at jeg havde alle nødvendige oplysninger parat og at ”NU havde de bare at lytte på mig og tage imod mine oplysninger og få mine penge stoppet før nogen tyv fik chance for at løbe med dem!”

Jeg emailede mens jeg havde hende i røret og følelsen, da hun sagde at hun sandsynligvis havde fundet transaktionen i den modtagende postvæsens-underafdeling og sat dem på sagen, var lettet, uden at være alt for naiv. Jeg fik en mail 5 min. Efter opkaldet om at de havde fundet transaktionen og MULIGVIS kunne stoppe den.

Den lyd og den ton-art jeg udstødte, da jeg næste dag modtog en bekræftende mail på, at pengene var frosset og på vej tilbage i min retning, ved jeg ikke, hvordan jeg ramte. Lettelsen var total og vi var på vej mod et nyt hjem.

Undgå at blive fanget i samme fælde

Jeg var heldig at få stoppet pengene, kun pga. Wi-Fi-regler på et hotel i Tyskland og fordi jeg ikke havde tænkt mig blot at lade min egen bank ordne resten, men tog teten og løb min egen bank i forvejen.

Historien her kunne således have endt langt værre. Det er mit håb, at mit skriv kan forhindre andre i at ende i samme situation, eller det der er værre.

Opsummerende, lidt gyldne (og jaja, selvsigende) regler:

  • Tjek udlejerens mail
  • Track ip-adressen
  • Mød udlejeren og tal med dem inden
  • Se lejligheden først
  • Overfør aldrig internationalt
  • Tjek alle detaljer i evt. hjemmesider
  • Undgå e-mailkorrespondance som den eneste kommunikationsform, når du søger lejlighed i det hele taget
  • Vær skeptisk. Stol ikke på nogen du ikke kender. Heller ikke venligheden selv.

About Dina Jans

Mit navn er Dina, jeg er 22 år gammel og bor i København. Jeg har de sidste 2,5 år boet 5 forskellige steder og bor nu i en lille 1v på Amager. Til dagligt læser sociologi på Lund Universitet i Sverige.

One thought on “Pengene var allerede ude af min konto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *