Penge til en svindler!

Godt som Christian Winther Nielsen og hans kæreste blev tilbudt drømmelejligheden, faldt det hele sammen. Han har nemlig været udsat for snyd af en bolighaj af værste skuffe. Vi har snakket med Christian og gennem 4 artikler kan du læse hans historie, og hvordan han tacklede at stå helt alene på boligmarkedet som både boligløs og 17.000kr fattigere.

Hvis du ikke har fået læst del 1 og del 2, kan du finde læse dem her.

Det utænkelige blev en realitet

Oliver havde undskyldt, at han ikke kunne møde op, men de var jo i Holland. Derfor ville der som vanligt komme nogle airbnb -agenter og aflevere nøglerne. Her burde endnu en alarm være blevet tændt og en indvending være gjort. Vi skulle have insisteret på at møde ham. Ligesom jeg skulle have insisteret på enten Skype-opkald eller telefonnummer.

Lørdag morgen fik vi pakket det hele færdigt og klart. Vi fik hentet vores ”LejEtLig” varevogn. Den holdt parat. Klokken slog 14.30. Jeg ringede til Oliver, på det nummer der stod i mailen fra airbnb. Desværre uden svar. Nå. Jeg sendte to hastemails til ham. De måtte vel ringe snart?
Jeg blev lidt bekymret. Men helt ærligt? Ej, vel? Det kunne ikke ske.

Fake på fake

Min kæreste, der studerer multimediedesign og lærer at kode hjemmesider, kom endelig – men for sent – ind over mailkorrespondancen. Han noterede sig e-mailadressen. Vi ville gerne tjekke at anmeldelserne via linket til airbnb var ægte nok med profiler bag.

Her ramte det første lyn. Linket virkede ikke længere. Og min kæreste så straks, hvad jeg havde overset: Hjemmesiden hed ikke airbnb.com. Men alrbnb.com. Fuck. Den havde et fucking L i stedet for i. Vi søgte straks efter airbnb-kontoret i Danmark. Og hold da op en svær proces. Fandtes det overhovedet?

Sorry, mate!

Endelig! Pyyyyh, jeg fandt kontoret og et 8-cifret nummer. Hvilken lettelse. I 5 sekunder. Jeg ringede op. Jeg fik straks fat på airbnb. I Irland… Jeg forklarede situationen og en medfølende stemme svarede på irsk: ”Sorry, mate. It’s a scam. So sorry to tell ya”. Airbnb satte sit system i hurtigt sving for alt hvad de kunne gøre. De var effektive. Men hvad nyttede det – hjemmesiden var jo slet ikke airbnb.

Jeg var grå I hovedet. Sådan. Verden var officielt lige faldet sammen over hovedet på mig og vores – mest mine -17.000kroner mer’ end godt på vej i hænderne på en svindler. Og jeg var nu for alvor mere hjemløs end nogensinde før. Vores drøm gennem uger om endelig at flytte sammen – knust på et sekund. Udskudt og økonomisk forhindret. Penge til en svindler!!

About Dina Jans

Mit navn er Dina, jeg er 22 år gammel og bor i København. Jeg har de sidste 2,5 år boet 5 forskellige steder og bor nu i en lille 1v på Amager. Til dagligt læser sociologi på Lund Universitet i Sverige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *